Polen nedlagt: Qatars købehold buldrer i VM-finalen

30/01/2015

Værterne fra Qatar er sensationelt i finalen ved VM i herrehåndbold efter en sejr på 31-29 over Polen.

I finalen venter enten Frankrig eller Spanien på værtsnationen, der har bygget landsholdet op af spillere, der er født så forskellige steder som Spanien, Frankrig, Montenegro, Bosnien og Cuba.

Det er samtidig første gang, at et ikke-europæisk land er nået frem til VM-finalen.

Landstræner Valero Rivera har formået at få "købeholdet" til at overraske stort i turneringen, der kulminerer på søndag, når holdet har mulighed for at vinde VM-guld.

Polen fik lov til at lege med i semifinalens indledning, og det lykkedes at bringe sig i front helt frem til slutningen af første halvleg.

Qatar fik dog sat en fornem slutspurt ind før pausen, hvilket resulterede i en føring på 16-13.

En af forklaringerne på kampens udvikling var, at polakkerne i flere perioder måtte spille med en mand i undertal, da holdet blev ramt af to-minutters-udvisninger.

Det forstod VM-værterne at udnytte, og de sidste 30 minutter blev et langt parade-show for Qatar. Polen savnede de store idéer, og spillerne begyndte at spille for sig selv.

I Qatars mål begyndte Danijel Saric samtidig at nappe de polske skud.

I søndagens finale venter enten Frankrig eller de forsvarende spanske verdensmestre. Modstanderen findes senere fredag aften, når den anden semifinale spilles.