Polen og Kim Rasmussen sørger for stor VM-overraskelse

14/12/2015

Mens Danmark allerede søndag nåede frem til kvartfinalen sammen med Norge, Rumænien og Holland, så skulle der findes fire kvartfinalister mere ved håndbold-VM mandag aften.

Og de to tidlige kampe mandag endte med store overraskelser. Først vandt Frankrig 22-21 over Spanien, og dernæst snuppede Polen en lige så kneben sejr over Ungarn på 24-23.

Danske Kim Rasmussen er landstræner for Polen og har været det siden 2010, og det var en af de mest imponerende sejre i karrieren.

Polen begyndte bedst og kom foran med hele 10-4, men Ungarn svarede flot tilbage og vandt en periode med 9-1.

Det var især fire polske udvisninger i den periode, som gjorde det nemt for Ungarn at vende kampen på hovedet.

Pludselig var Ungarn foran med 13-11, inden polakkerne vågnede lidt op igen. Ungarn gik til pause med en føring på 14-13.

Ungarns storskytte Zsuzsanna Tomori pådrog sig en alvorlig knæskade i slutningen af første halvleg.

Tomori skreg af smerte og blev fragtet af banen på en båre, og det var en stor svækkelse i det ungarske angreb.

I anden halvleg kom Ungarn alligevel foran 16-13, men Polen blev ved med at kæmpe for sagen og vendte det til polsk 18-17-føring.

Polen kom også foran 24-22 med syv minutter tilbage, og Ungarn var ikke i stand til at svare tilbage og få udlignet.

I mandagens anden tidlige 1/8-finale mellem Spanien og Frankrig skulle der et straffekast i sidste sekund til, før afgørelsen faldt.

Frankrig fik tilkendt et straffekast i samme sekund, som tiden udløb, og det blev udnyttet til en kneben sejr.

I kvartfinalen møder Frankrig nu Holland. Polen møder vinderen af opgøret mellem Rusland og Sydkorea.