Polen snupper andenpladsen efter chancerig nabokamp

21/06/2016

Polen er videre fra gruppe C ved EM i fodbold. Efter en 1-0-sejr i tirsdagens kamp mod naboen Ukraine slutter Polen på gruppens andenplads og skal i ottendedelsfinalen møde Schweiz.

Ukraine var allerede inden kampen uden mulighed for at komme videre fra gruppespillet.

Kampen mellem de to nabolande på Stade Vélodrome i Marseille startede som en åben slagudveksling, hvor først Polen - i skikkelser af Arkadiusz Milik og kort efter Robert Lewandowski - i løbet af kampens første tre minutter havde to kæmpechancer for at bringe sig foran.

Ukraine klarede sig gennem det indledende stormløb, og fra sidelinjen kunne den afgående landstræner, Mykhaylo Fomenko, se flere gode bud på Ukraines første scoring ved dette EM.

Ikke mindst da Andriy Yarmolenko spurtede sig til en friløber, men overplacerede sin afslutning.

Fomenko trækker sig fra sin post efter kampen mod Polen på grund af dårligt ukrainsk spil, der havde gjort det umuligt at komme videre fra gruppespillet uanset resultatet mod Polen.

Mod Polen var det dog i første halvleg bedre set end længe, og Ukraine sad på spillet.

Polakkerne begyndte at ligne en samling spillere, der var tilfredse med det ene point. Det ville sikre andenpladsen i puljen uafhængigt af resultatet i gruppens anden kamp mellem Nordirland og Tyskland.

I anden halvleg kom Polen dog igen godt ud af starthullerne, og denne gang gav det pote, da indskiftede Jakub Blaszczykowski i det 54. minut gjorde det til 1-0 med et smukt venstrebensspark.

Derfra bejlede Polen flere gange til flere scoringer, som kunne have fået indflydelse på kapløbet om at slutte på førstepladsen i gruppen.

Også Ukraine fortsatte med at producere chancer, men gik målløse fra banen og rejser derfor hjem fra EM uden ét eneste scoret mål på kontoen. Målscoren lyder 0-5.