Polens dansker vil snyde værterne for VM-finale

Polen er håndbold-VM's helt store overraskelse, men selv om polakkerne med indtoget i semifinalerne allerede har overgået sig selv, har holdet mod på meget mere endnu.

Polens landstræner, danske Kim Rasmussen, går med skumle planer om at tage fusen på Serbiens favoriserede hjemmehold og snuppe billetten til søndagens finale.

- Vi ved ikke, hvornår vi får den chance igen, så nu skal vi give alt. Vi må ikke være tilfredse. Vi må ikke klage over, at vi måske har ømme skuldre. Det er nu, siger Kim Rasmussen.

Polen er aldrig nået så langt tidligere, og det er seks år siden, polakkerne senest deltog ved et stort mesterskab.

Så det bliver en speciel oplevelse at stå i den kæmpemæssige arena i Beograd, hvor publikum vil være imod dem fra første kast.

- Det bliver en fantastisk kamp. Når vi skal stå her i en semifinale, så kan vi lige så godt tage Serbien. Fyldt hal, ingen forventer noget af os, en masse gejst, en masse hjerte.

- Men vi har ikke mødt Serbien før og da slet ikke i en VM-semifinale foran 15-20.000 tilskuere. Så vi må se, hvilket tryk der kommer, siger Kim Rasmussen.

Han håber på, at hans spillere kan vende publikums modstand til noget positivt.

- Alle de tilskuere skal være en motivation for os. Det skal ikke være frygt. Vi skal bruge den ekstra motivation til lige at give de sidste procent. Til at få stolpe ind i stedet for stolpe ud, siger landstræneren.

Efter polakkernes meget overraskende sejr over Frankrig i kvartfinalen fik atmosfæren internt på holdet endnu et nøk i vejret.

Der var tydelig eufori onsdag aften, hvor de polske spillere efter triumfen løb jublende rundt i gangene i hallen i Novi Sad.

- Spillerne er glade, de sidder og synger i bussen. Der er en fantastisk stemning. Det er den styrke, Polen har. Der er hjerte og passion, fortæller Kim Rasmussen.

Polen og Serbien spiller deres semifinale i aften klokken 18.

/ritzau/

Dagens Gossip