Politet afviser profil og tegning på gerningsmand i Vester Skerninge

olitiet tror gerningsmanden, der forgreb sig på en 11-årig pige, kender området ved Vester Skerninge. Flyvevåbnet overfløj i dag området i håb om at finde flere spor.

Fredag eftermiddag blev den 11-årige pige udsat for et seksuelt overgreb i en campingvogn ved Vester Skerninge på Fyn, og siden har politiet arbejdet på højtryk for at finde gerninsgsstedet og manden.

Og politiet er overbevist om, at gerningsmanden i den bordeauxrøde bil, der fredag eftermiddag forgreb sig seksuelt på pigen, kender området i forvejen.

- Vi ved ikke, om han har boet det tidligere, eller om han har en eller anden form for tilknytning til området. Men vi føler os ret sikre på, at han kendte området i forvejen. Det tyder noget i hans fremgangsmåde på, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der leder efterforskningen.

Han kan af hensyn til efterforskningen ikke komme nærmere ind på hvilke ting i fremgangsmåden, det drejer sig om.

- Jeg er de seneste dage blevet spurgt om, hvorfor vi ikke udarbejder en profil på gerningsmanden. Det gør vi ikke, fordi vi med sådan en profil kan låse os fast på et bestemt billede af hvilken person, vi leder efter, og så vil der opstå risiko for, vi kan overse den rigtige person, siger Henrik Justesen.

- Det er faktisk af samme årsag, at vi ikke laver en tegning, hvor vi for eksempel viser et billede af hvilket tøj, manden nogenlunde havde på. Hvis bare en farve,  en syning eller et mønster er lidt forkert, så risikerer vi jo, at vidner ikke melder sig, fordi billedet ikke ligner det, de husker, siger Henrik Justesen.

I et forsøg på at finde kendetegn og spor i forbindelse med overgrebet fredag eftermiddag på en 11-årig pige overfløj et mindre fly fra Flyvestation Skrydstrup tirsdag ved 13-tiden området omkring Vester og Øster Skerninge.

- Flyvevåbnet kontaktede os og tilbød at overflyve området i et forsøg på at afdække eventuelle campingvogne og skurvogne i området. Det sagde vi omgående ja tak til, siger Henrik Justesen.

- Pigen har jo forklaret, at hun kunne se noget, der lignende en hvid campingvogn eller noget i den stil med noget orange på. Hun kunne også se nogle træer med blade på. Da sådan en vogn jo nemt kan stå skjult i en i et skovbryn, så har vi i hvert fald endnu ikke haft held til at finde den. Men med et blik oppe fra kan vi nu forhåbentlig få styr på de camping- eller skurvogne, der står i området, siger Henrik Justesen.

Samtidig efterforsker politiet fortsat de mange henvendelser fra offentligheden, der stadig kommer ind. Alene onsdag formiddag ringede tre vidner ind med oplysninger, som nu bliver undersøgt nærmere.

Politiet efterlyser en gerningsmand med følgende signalement:

Mand, 45-50 år, 175-180 cm høj, lys i huden, almindelig til kraftig af bygning, iført sort jakke, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og mørk halsedisse som dækkede underansigtet.

Manden talte dansk. Han kørte i en ældre bordeauxrød personbil af ukendt mærke.

Hændelsen kort:

Pigen blev sat af skolebussen ved Brunsvej i Vester Skerninge kl. ca 14:20.

Hun blev kort efter tvunget ind i mandens bil. Han kørte 5-9 minutter med hende før overgrebet – de sidste minutter af en skov- eller markvej.

Bagefter satte hende af på Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Dagens Gossip