Politi: 18-årig tysk-iraner står bag München-angreb

Skrevet af admin

23/07/2016

Dagens topnyheder

Det var en 18-årig tysk-iraner, der fredag eftermiddag stod bag omfattende skyderier mod tilsyneladende tilfældige mennesker i München.

Det oplyser politiet på et pressemøde natten til lørdag.

Inden pressemødet havde politiet oplyst, at det havde fundet liget af manden, som man antager er gerningsmanden. Det formodes, at han handlede på egen hånd.

- Vi har fundet en mand, der har taget livet af sig. Vi antager, at han var den eneste gerningsmand, skrev politiet på Twitter.

På nattens pressemøde oplyser Hubertus Andrä, chef for politiet i München, at liget af den unge tysk-iraner blev fundet klokken 20.30 i en sidegade ikke langt fra gerningsstedet. Han havde skudt sig selv, oplyser politiet.

- Gerningsmanden var en 18-årig tysk-iraner fra München, siger Andrä.

Gerningsmanden havde boet "et godt stykke tid" i den tyske storby og havde en ren straffeattest.

Det er endnu uklart, hvad motivet bag gerningen er. Det arbejder efterforskere nu på at opklare. Det sker blandt andet ved at se på gerningsmandens baggrund.

Ti personer er bekræftet omkommet, deriblandt den 18-årige gerningsmand. Desuden er 21 personer såret - heraf er tre i kritisk tilstand, oplyser politichefen.

13 personer foruden de livsfarligt kvæstede modtager fortsat behandling for deres kvæstelser.

Ifølge den foreløbige efterforskning anvendte gerningsmanden en pistol under angrebet, men politiet kunne på pressemødet ikke oplyse meget om våben eller ammunition.

Skyderiet fandt sted ved et indkøbscenter cirka fem kilometer fra Münchens centrum.

Liget af den formodede gerningsmand er ifølge nyhedsbureauet dpa blevet fundet en kilometer fra gerningsstedet.

/ritzau/