Politi: 19-årig mand kørte ræs og dræbte knallertkører

En 19-årig kørte søndag aften ræs med en kammerat, da han med 150 kilometer i timen ramte en 71-årig knallertkører.

Manden er blevet sigtet for uagtsomt manddrab og desuden for kapkørsel, for at have kørt i hashpåvirket tilstand og for at have kørt 150 kilometer i timen på et sted, hvor man kun må køre 80 kilometer i timen.

Da han mandag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg, erkendte han de faktiske forhold, oplyser anklager Camilla Slowik fra anklagemyndigheden hos Fyns Politi.

- Han erkender, at det var ham, der kørte bilen, at han kørte mindst 150 kilometer i timen, at han forsøgte at overhale sin ven i en forankørende bil, og desuden at han havde indtaget hash knap et døgn inden kørslen, siger Camilla Slowik.

- Men han nægtede, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel, siger hun.

Efter grundlovsforhøret valgte dommeren at varetægtsfængsle den 19-årige i fire uger. En afgørelse, som han på stedet kærede til Østre Landsret.

Ulykken fandt sted søndag klokken 23.20 på Odensevej ved Broby, hvor hastighedsgrænsen er på 80 kilometer i timen.

Bilens hastighed er blandt andet fastsat på baggrund af vidneforklaringer og de skader, der kom på bilen og knallerten.

Den dræbte mand er fra Faaborg-egnen, og de pårørende er blevet underrettet. Chaufføren i bilen er fra lokalområdet. Foruden den 19-årige mand var der yderligere én person i bilen.

Begge er blevet afhørt af politiet. Det samme er føreren af den anden bil og nogle enkelte vidner, som så ulykken.

Den 19-årige og hans passager har efter ulykken modtaget psykologhjælp. Ved grundlovsforhøret mandag var den unge mand tydeligt påvirket af situationen, oplyser anklageren.

/ritzau/

Dagens Gossip