Politi advarer: Fire ud af ti voldtægter kan knyttes til netdating

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

Både politi og flere modtagecentre for voldtægtsofre i Norge siger nu, at antallet af kvinder, som udsættes for et seksuelt overgreb efter at have mødt nogen på nettet eller via dating-apps som Tinder, er stigende.

- Vi begyndte at se en tydelig stigning sidste år i denne kategori, som blandt andet dækker over voldtægter, hvor den første kontakt har været på Tinder eller andre datingsider, siger overbetjent Kari-Janne Lid fra Oslo Politis sektion for volds- og seksualforbrydelser, til avisen VG.

I 2014 faldt 29 procent af alle voldtægtsanmeldelser i Norges hovedstad, Oslo, ind under denne kategori. Sidste år steg denne andel til 40 procent.

Tendensen har fået et modtagecenter for voldtægtsofre i Frederikstad syd for Oslo til at advare mod at bruge Tinder naivt.

- Vi ser flere voldtægter i forbindelse med Tinder-dates. Det er en skræmmende tendens, synes vi, siger centerleder Ann Helen Lomsdalen.

- Der er sket ganske meget i de otte år, jeg har været leder af modtagecentret, tilføjer hun.

Indtil videre har tre ud af ni sager på centret i år omhandlet personer, som er blevet udsat for et overgreb efter at have brugt Tinder.

- Det er i sig selv måske ikke et stort tal, men det er et mønster, vi kan se, siger Ann Helen Lomsdalen til VG.

Avisen skriver, at den har været i kontakt med flere centre i Norge, som oplever samme tendens.

/ritzau/NTB