Politi ændrer historie om Roskilde-dødstårn

Da den 35-årige tyske kvinde Susan Herschel med døden til følge faldt ned fra det såkaldte Tuborg-tårn på Roskilde Festival 2011, var politiet hurtig til at konkludere, at der var tale om selvmord.

Men nu viser det sig, at det var en forhastet konklusion.

Den 4. juli 2011 udsendte politiet en officiel pressemeddelelse, hvor man på baggrund af efterforskning og vidneafhøringer konkluderer, at den tyske kvinde begik selvmord.

Men her godt to år senere ændrer politiet forklaring. I en mail til DR forklarer politiet, at der slet ikke var en efterforskning i sagen.

- Politiet har således ikke i nævnte sag efterforsket - og derfor heller ikke konkluderet - hvorvidt der var tale om selvmord eller ej.

Politiets forhastede konklusion er ifølge lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Lars Bjerg meget problematisk.

- Dels nægtede hendes rejseforsikring at dække hjemtransporten af hendes lig.

- Men familien har tidligere fortalt, at det vigtigste for dem er, at Susan Herschels to små døtre, Elene og Laurenzia, ikke skal vokse op med historien om, at deres mor fravalgte livet, siger Lars Bjerg til DR.

Et af øjenvidnerne til den tyske kvindes død undrede sig over politiets konklusion i 2011.

- Jeg har hele tiden sagt, at det ikke lignede et selvmord. Det skrev jeg også i min rapport til politiet, men alligevel konkluderede de det modsatte efter ulykken, siger Tor Madsen, der i 2011 arbejdede i Tuborg-tårnet, til DR.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver desuden i mailen til DR, at det ikke er politiets opgave at føre bevis for, at den tyske kvinde begik selvmord.

Politiet og Roskilde Festival har endnu ikke meldt ud, hvad der skal ske i sagen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip