Politi affyrer tåregas mod demonstranter i Tunesien

Vrede demonstranter, som protesterede mod torsdagens mord på Brahmi, kastede sten mod politiet, fortæller et øjenvidne.

»Hundredevis af demonstranter satte ild til bildæk for at blokere veje og kastede sten mod politiet, siger Mahdi al-Horshani, der bor i byen, til Reuters.

»Der er meget vrede og frustration over situationen,« tilføjer han.

Indpakket i det tunesiske flags røde og hvide farver blev kisten med den myrdede oppositionspolitiker Mohamed Brahimi lørdag båret fra hans hjem i Tunis til kirkegården El-Jellaz cirka ti kilometer derfra.

Mens titusindvis af tilhængere af Brahimi samt hans familie deltog i begravelsesoptoget, var der ingen repræsentanter for regeringen, som ledes af partiet Ennahda. Det rapporterede Al Jazeera.

Optoget udviklede sig efterhånden til en protest mod regeringen, og tunesisk politi måtte ty til tåregas foran parlamentsbygningen, hvor demonstranter havde samlet sig.

Også før begravelsen var der uro, da en bombe eksploderede i en politibil i hovedstaden. Ingen kom dog til skade.

Mohamed Brahmi blev torsdag skudt ned foran sit hjem ved højlys dag af to mænd, der kom kørende på en motorcykel. Ifølge anklagemyndigheden har en obduktion vist, at han blev dræbt af 14 skud.

Indenrigsminister Lotfi Ben Jeddou har tidligere fortalt, at Brahimi blev dræbt med samme type pistol, som blev brugt til at skyde oppositionspolitikeren Chokri Belaid, som blev myrdet i februar.

Pårørende til begge mænd har beskyldt regeringspartiet, Ennahda, for at være involveret i drabene. De tunesiske myndigheder sagde dog fredag, at efterforskningen peger på den 30-årige franskfødte ekstremist Boubaker Hakim, som tidligere var medlem af den radikale sunnimuslimske salafist-bevægelse Ansar al-Sharia, som tunesiske embedsmænd tidligere har knyttet til Al-Qaeda.

42 parlamentsmedlemmer fra oppositionspartier trak sig fredag tilbage fra landets konstituerende forsamling for at presse regeringen til at træde tilbage og parlamentet til at gå i opløsning efter kritik af manglende færdiggørelse af landets nye forfatning.

Natten til lørdag blev en demonstrant dræbt i byen Gafsa under regeringsfjendtlige protester udløst af drabet på Mohamed Brahimi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip