Politi angrebet med molotovcocktails på Christiania

Politiet følte sig fredag så truet af en større gruppe stenkastere på Christiania, at de affyrede flere varselsskud for at slippe væk.

Under hele politiaktionen var der ifølge politiet en ophidset stemning i Pusherstreet.

I forbindelse med en anholdelse angreb en stor gruppe politifolkene med sten, trælægter og jernstænger i et forsøg på at befri den anholdte. En politimand blev ramt på kæben af slag og spark, men andre blev ramt af sten og peberspray.

Situationen blev så farlig for betjentene, at de valgte at trække deres pistoler og affyre tre varselsskud. Det var nok til at få angriberne på afstand, og politifolkene kunne forlade Pusherstreet med den anholdte, skriver politiet fredag aften i en pressemeddelelse.

Tidligere fredag oplyste politiet, at der var affyret fire varselsskud af én betjent, men det har i løbet af fredagen vist sig, at to betjente affyrede i alt tre varselsskud.

I forbindelse med fredagens aktion anholdt politiet i alt otte personer. En blev løsladt umiddelbart efter. De sidste syv, der blev anholdt, da de forsøgte at stikke af med varer fra hashboderne, vil blive løsladt efter endt afhøring.

Politiet beslaglagde omkring fire kilo hash, to kilo skunk, 864 joints samt mindre mængder af andre hashprodukter som hasholie og hashkager. Desuden beslaglagde man en kniv og en peberspray.

-Jeg må atter engang udtrykke stor bekymring for den dagsorden, som visse elementer i Pusherstreet forsøger at sætte, hedder det i en udtalelse fra vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen.

- I dag (fredag, red) blev der for eksempel kastet en tåregasgranat - og det var ikke politiet der kastede den.

Politiet vil nu tage kontakt til Christianias kontaktgruppe for at høre deres version af sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip