Politi anholder Syrienkrigere ved hjemkomst til London

Alle personer, der rejser fra Storbritannien til Syrien for at deltage i borgerkrigen, bliver anholdt, når de vender tilbage, advarer en højtstående leder i det britiske politi med henvisning til truslen om terror.

- Politiets forebyggende strategi mod terror fastslår, at der er dybe bekymringer omkring personer, der tager til Syrien for at kæmpe i krigen, siger Manchesters politichef, Peter Fahy, som leder Politichefernes Sammenslutning.

16 personer, som er kommet hjem fra Syrien i denne måned, er blevet anholdt på grund af mistanke om terrorplaner, rapporterer BBC.

- Syrien er et fantastisk farligt sted, og man vil blive anholdt og stoppet ved grænsen, hvis man forsøger at komme tilbage derfra, siger Fahy til BBC radio.

- Vi har stoppet et ret så stort antal personer, fordi vi vil gøre det meget, meget klart, hvad der vil ske.

En afhopper fra den radikale gruppe Iraks Islamiske Stat og Levanten, der kalder sig Murad, har fortalt om terroruddannelser i Syrien. Han siger, at hundredvis af briter er under uddannelse til hellig krig, og at de opfordres til at kæmpe videre hjemme.

Nogle af de europæiske muslimer, siger han, kommer med oprigtige intentioner om at bekæmpe Assad, men så havner de i hjernevask hos al-Qaeda.

Murads afsløringer er blevet offentliggjort i avisen The Telegraph.

Afhopperen har fortalt den britiske avis, at andre rekrutter fra Europa og USA også bliver uddannet til at lave bilbomber, før de sendes hjem for at danne terrorceller.

Den britiske politileder siger, at politiet arbejder tæt sammen med skoler og ungdomsorganisationer for at få klarlagt, hvem der er blevet påvirket.

Det britiske efterretningsvægen anslår, at omkring 500 personer med britisk pas fører hellig krig i Syrien.

To britiske kvinder blev onsdag anholdt for at indsamle penge til en formodet terrororganisation.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip