Politi beskytter NFL-chefs hus efter Deflategate-dom

Der er mange følelser forbundet med sport. I USA frygter NFL-organisationen, at stadfæstelsen af karantænen på fire kampe til superstjernen Tom Brady fra New England Patriots i den såkaldte "Deflategate"-sag har vakt vrede hos en masse fans.

Derfor har NFL henvendt sig til politiet i byen Scarborough i Maine, der ligger lidt nord for Boston på østkysten. Her har NFL-chef Roger Goodell nemlig et hus, og det er samtidig et område, der har mange New England Patriots-fans.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at politiet i byen holder et ekstra øje med Goodells villa til 44 millioner kroner af frygt for, hvad nogle fans kan finde på at gøre ved det store hus.

- De (NFL, red.) kontaktede os for at fortælle, at beslutningen måske ikke ville være så populær, fortæller politichef i Scarborough, Robbie Moulton, til AFP.

I slutspilskampen mod Indianapolis Colts i sidste sæson viste efterfølgende undersøgelser, at 11 ud af 12 bolde, som ellers var blevet godkendt inden kampen, manglede luft efterfølgende.

Det indledte mistanken om, at hjemmeholdet New England Patriots havde taget luft ud af boldene, hvilket gør det nemmere for quarterbacken, altså Tom Brady, at kaste.

NFL nåede frem til, at mistanken var begrundet, og at Tom Brady var vidende om den ulovlige handling.

Det kostede en karantæne på fire dage, som New England og Brady appellerede, men tirsdag stadfæstede Roger Goodell og NFL-organisationen dommen. Dermed misser Brady den kommende sæsons første fire kampe.

Quarterbacken selv er helt uforstående over for dommen.

- Jeg er meget skuffet over NFL-organisationens beslutning om at opretholde dommen på fire kampes karantæne til mig. Jeg har intet gjort galt, og det har andre i Patriots-organisationen heller ikke, skriver Brady på sin Facebook-side.

Eftersom grundspillet i NFL består af blot 16 kampe, er det potentielt en fjerdedel af sæsonen, Tom Brady misser på grund af karantænen.

/ritzau/

Dagens Gossip