Politi: Bombemistænkte havde planlagt flere angreb

Selvom myndighederne nu oplyser, at brødrene angiveligt var klar til at udføre mindst endnu et angreb, da deres planer blev afbrudt, er de føderale anklagere allerede i færd med at lægge sidste hånd på anklagepunkterne mod den overlevende af de to brødre, 19-årige Dzhokhar Tsarnaev, der menes at stå bag bomberne ved Boston Marathon for en uge siden.

Det er endnu uvist, hvordan anklageskriftet kommer til at lyde, men en embedsmand, der er orienteret om sagen, fortæller til CNN, at det kommer til at omfatte både mord- og terrorsigtelser.

Den 19-årige Dzhokhar Tsarnaev er fortsat i alvorlig men stabil tilstand, fortæller en kilde med kendskab til den mistænktes tilstand til CNN søndag.

»Han er ikke i en tilstand, så han kan blive afhørt,« siger Bostons politichef, Ed Davis.

Selvom anklagerne lige nu arbejder på at sammensætte en sag mod Tsarnaev, siger Davis, at han tror, brødrene planlagde endnu et angreb, før en skududveksling med politiet satte en stopper for deres planer.

»Baseret på de beviser, der blev fundet på gerningsstedet - blandt andet ueksploderede sprængstoffer - har vi grund til at tro, at de ville angribe flere personer,« fortæller Davis til CBS News. Der er dog ingen forlydender om, hvorvidt efterforskerne har identificeret et specifikt mål.

19-årige Dzhokhar Tsarnaev ligger lige nu på Beth Israel Hospital i Boston, hvor han på grund af et skudsår på siden af halsen er ude af stand til at tale.

Det er fortsat uklart, om Dzhokhar Tsarnaev blev såret under sin anholdelse eller i en skududveksling med politiet, hvor hans storebror og medsammensvorne, 26-årige Tamerlan Tsarnaev, omkom.

Delstaten Massachusetts, hvor Boston er hovedstad, har ikke dødsstraf, men det har man til gengæld på føderalt niveau, og anklageren vil givetvis kræve den mistænkte bombemand dømt til døden for terrorbomberne, der kostede tre personer livet, samt for drabet på en politibetjent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip