Politi får pris for at skabe tillid på Vestegnen

Skrevet af admin

14/04/2016

Dagens topnyheder

Større selvtillid, stærkere sociale værdier og opmærksomhed på uddannelse og job skal være med til at lede udsatte unge på Københavns Vestegn væk fra en kriminel løbebane.

Det er målet med projektet Politikadet, der torsdag er blevet kåret til årets vinder af Den Kriminalpræventive Pris.

- Alt for mange børn og unge står i dag uden for fællesskabet. De unge skal vi have etableret en forbindelse til, så vi kan få dem på rette kurs, inden de ender som hårdkogte kriminelle, skriver justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse.

- De unge skal vide, at de er en del af det danske samfund, og vi har noget at tilbyde. Her spiller Politikadet en vigtig rolle, og det er derfor med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Politikadet Den Kriminalpræventive pris, skriver han.

Politikadet er et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Herlev Kommune, Ballerup Kommune og Københavns Vestegns Politi. Projektet skal skabe tillid mellem kriminalitetstruede unge i udsatte boligområde og politiet.

Børn i udsatte boligområder har ofte dårlige erfaringer med myndighederne. Derfor får børn mellem 12 og 14 år lov til at prøve, hvad det vil sige at være politibetjente. Blandt andet kan de besøge hundeskolen, og de lærer konflikthåndtering og førstehjælp.

Sidste år fik 25 unge fordelt på tre hold lov til at prøve at være politibetjente.

I alt fire projekter, der forebygger kriminalitet, har været nomineret til Den Kriminalpræventive Pris, som er på 50.000 kroner.

Temaet har i år været tryghed. Prisen bliver udelt på Den Kriminalpræventive Dag, som bliver holdt af Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden i Odense, hvor 700 fagfolk er samlet til oplæg og debat.

/ritzau/