Politi finder dødsliste og lig af kvinde: Universitetsskyderi forbindes til nyt drab

Skrevet af admin

02/06/2016

Mest læste i dag

En dødsliste og en død kvinde er dukket op i forbindelse med efterforskningen af onsdagens skudangreb på universitet Ucla i Californien i USA. Det oplyser talsmand for politiet i Los Angeles Charlie Beck ifølge nyhedsbureauet Reuters til den lokale TV-station KTLA.

I forbindelse med en ransagning af gerningsmandens hjem i staten Minnesota har politiet fundet en dødsliste med tre personer på.

Den ene person på listen var den professor, som gerningsmanden skød og dræbte på Ucla, inden han tog livet af sig selv. Det skriver Los Angeles Times.

Den anden person arbejder også på Ucla, men han er fundet i god behold, oplyser politiet. Det er listens tredje person - en kvinde fra gerningsmandens hjemstat Minnesota - ikke.

Hun er blevet fundet skudt og dræbt i sit hjem ikke langt fra gerningsmandens hjem.

Motivet bag drabet på professoren på Ucla er ifølge flere amerikanske medier en strid om mistillid og intellektuel ophavsrettigheder.

Professoren var gerningsmandens vejleder, da denne skrev afsluttende opgave. Gerningsmanden rettede i sin opgave en tak til den nu afdøde professor for hans hjælp.

Men derefter er der tilsyneladende sket en forværring af forholdet.

Gerningsmanden antydede i opslag på en række sociale medier, at professoren havde stjålet hans adgangskode til hans computer og udgivet forskning, der var stjålet fra gerningsmanden, der tidligere var studerende på Ucla.

- Jeg frastødes af ham. Din fjende er din fjende. Men din ven kan gøre meget større skade. Vær varsom med, hvem du stoler på, skrev gerningsmanden ifølge Los Angeles Times.

Det er ikke kommet frem, om og hvordan de to andre personer på gerningsmandens dødsliste havde relationer til gerningsmanden.

/ritzau/Reuters