Politi fjerner mystiske sorte "ligsække" i København

Store sorte sække med kryptiske mærkater er blevet efterladt centrale steder i København.

Det har mandag morgen sat politiet på arbejde, for indholdet af sækkene kan få folk til at tro, at der er tale om menneskekroppe.

Det fortæller vagtchefen ved Københavns Politi.

- Det er pakker, der er pakket ind i plastik, som godt kan ligne noget, der minder om en menneskekrop. Men de er bare fyldt med stofrester, siger Kristian Aaskov.

Plastiksækkene er blandt andet fundet for foden af Den Lille Havfrue og på Nørreport Station.

- Vi har fundet dem på syv lokationer, hvor der befinder sig mange mennesker i København, siger vagtchefen.

Pakkerne har fået folk til at ringe ind til politiet, og skulle man som borger se flere af pakkerne, så opfordrer politiet borgerne til at ringe på 114.

Politiet vil ikke have, at man belaster 112, da man er sikker på, at der er tale om en form for happening begået af nogle, der på Facebook kalder sig "Danmarks Samvittighed".

På det sociale medie skriver gruppen, at den har lagt sækkene ud for at sætte fokus på de mennesker, der druknet i forsøget på at komme til Europa.

- I dag har vi lagt og vil blive ved med at lægge bodybags rundt omkring i København for at symbolisere de druknede flygtninge, som Danmark og Europa har på samvittigheden, skriver gruppen.

Gruppen har også givet sækkene mærkater, der skal minde om flygtningekrisen.

- Der står "greetings from Sudan, Afghanistan, Somalia" og så videre, lyder det fra Kristian Aaskov.

Politiet vil nu finde ud af, hvem der står bag gruppen. Og det gør de ved at fjerne de sorte sække og tjekke dem for diverse spor.

- Vi har absolut ingen idé om, hvem der står bag. Men vi har sikret dem, så vi skal nok finde ud af det, lyder det fra vagtchefen.

Det er ifølge politiet endnu for tidligt at udtale sig om, hvad konsekvenserne kan blive for de personer, der har orkestreret happeningen.

/ritzau/

Dagens Gossip