Politi: Flygtninge var formentlig døde før de nåede Østrig

Skrevet af admin

27/08/2015

Mest læste i dag

De flygtninge, der blev fundet døde i en lastbil på en motorvej torsdag, var muligvis omkommet allerede, inden de blev kørt ind i Østrig.

At dømme ud fra ligenes tilstand døde flygtningene formentlig onsdag, siger en talsmand for østrigsk politi på en pressekonference i byen Eisenstadt torsdag aften. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Der er endvidere fundet tegn på, at lastbilen med de døde flygtninge kan have befundet sig nær Ungarns hovedstad, Budapest, onsdag. Lastbilen har ungarske nummerplader, og ungarske myndigheder har tilbudt østrigsk politi at samarbejde om sagen.

Chaufføren er stukket af, og det er muligt, at han og eventuelle andre medgerningsmænd allerede har forladt Østrig, siger politiet.

Læs også: Op mod 50 flygtninge er døde i østrigsk lastbil: "Hæslige menneskesmuglere står bag"

De mange lig i lastbilen var begyndt at gå i opløsning, da de blev fundet. Lastbilen er nu kørt væk, og retsmedicinere skal fjerne ligene, siger regionens politichef, Hans Peter Doskozil, ifølge dpa.

Det bliver muligvis først fredag, at myndighederne får talt op, præcis hvor mange omkomne flygtninge, der er fundet i lastbilen.

Østrigsk politi nøjes indtil videre med at bekræfte de upræcise oplysninger, som medierne har viderebragt, om at der er mere end 20 og måske helt op mod 50 døde flygtninge.

/ritzau/Reuters