Politi forlænger lukning af rockerborg

Politiet holder fast i at forbyde adgang til en rockerborg i Næstved, som ordensmagten lukkede den 22. oktober. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag.

Rockerborgen på Præstøvej i Næstved er blevet lukket i medfør af den såkaldte rockerlov, hvor politiet har mulighed for at forbyde enhver adgang til bestemte adresser.

I første omgang forbød politiet enhver adgang til adressen i syv dage. Den frist udløber onsdag, men er nu blevet forlænget med yderligere en uge.

Det er rockergruppen Westside Nation, som har til huse i rockerborgen. Gruppen er brudt ud af rockergruppen Bandidos og er ifølge politiet endt i såkaldt bad standing.

Politiet vurderer, at der er en risiko for, at der vil ske angreb på adressen som led i konflikten mellem Westside Nation og Bandidos.

Når en person inden for rockerverdenen kommer i bad standing, bliver vedkommende eller gruppen betragtet som fredløse og kan straffes, og det er det, som politiet vil forhindre.

- Vi er helt overbeviste om, at der stadig er en tilspidset konflikt mellem Westside Nation og Bandidos i Danmark, siger politiinspektør Flemming Madsen i en pressemeddelelse.

- Når vi ikke har registreret voldelige sammenstød i den seneste periode, er vi ret sikre på, at en stor del af årsagen skal findes i det midlertidige forbud mod at komme på adressen på Præstøvej, siger han.

Rockerloven, som gør det muligt for politiet at forbyde enhver adgang på adressen, blev vedtaget efter den store rockerkrig tilbage i 1990'erne, hvor der skete flere alvorlige sammenstød mellem Hells Angels og Bandidos.

Indehaveren af ejendommen på Præstøvej er utilfreds med politiets beslutning, og advokat Jesper Storm Thygesen har tidligere meddelt, at han vil indbringe sagen for retten på vegne af ejeren.

Ifølge Jesper Storm Thygesen er rockerlovens krav om, at der skal være et egentligt opgør mellem to grupper i gang, ikke opfyldt. Og politiet er derfor ifølge ham gået for vidt med et adgangsforbud.

/ritzau/

Dagens Gossip