Politi frygter spareplan skader sikkerheden

Politiet får fremover færre hunde med på patrulje, og det vækker bekymring for kollegernes sikkerhed hos formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen.

- Der kan være nogle ting omkring den enkelte kollegas sikkerhed, som vi skal ind og vurdere. For det er altid rart at have en hundevogn med sig, når man er ude i et meget tyndt befolket område og meget langt fra en hovedstation, siger han og fortsætter:

- Hvis de muligheder bliver forringet, så er der selvfølgelig et sikkerhedsmæssigt problem, som vi internt i politiet bliver nødt til at overveje.

Rigspolitiet fremlægger fredag en rapport om omstruktureringen. Den viser, at der både skal skæres ned på antallet af tjenestehunde og motorcykler samt på overvågningen og det kriminaltekniske område for at kunne investere på andre områder.

Men omstruktureringen må ikke medføre forringelser på nogle af områderne, fortæller Peter Ibsen, og det vil Politiforbundet holde øje med.

Han er dog ikke i tvivl om, at der er brug for omstruktureringer.

- Det er helt afgørende for dansk politi, at man sparer nogle penge sammen til investering på andre områder. Det er meget teknologisk krævende hele tiden at være på toppen omkring kriminalteknik. Og der er vi altså bagefter, siger han.

Som eksempel nævner han, at man i Danmark stadig tager fingeraftryk med tryksværte, mens man alle andre steder tager det på en glasplade.

Der er også ting, som politiet ikke kan sende elektronisk til hinanden. Alt sammen noget, der gør det sværere at opklare forbrydelser.

Det er planen at skære antallet af hunde, der bruges til patruljering med 15 procent, og samtidig skære i det antal hunde, som Rigspolitiet til enhver tid skal kunne tilkalde fra alle kredsene, fra 214 til 150.

Peter Ibsen mener ikke, at danskerne i større udstrækning vil komme til at mærke til nedskæringen af tjenestehundene.

Det vil man derimod hos politiet, hvor nogle medarbejdere enten får meget langt til arbejde eller skal beskæftige sig med noget helt andet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip