Politi: Fynsk kvinde skal fængsles for trusler om bomber

Skrevet af admin

02/03/2016

Mest læste i dag

En 43-årig kvinde bosat på Fyn har ifølge politiet sendt trusler i mails til blandt andet Svendborg Kommune, flere politikredse, Rigspolitiet, Social- og Indenrigsministeriet og flere folketingspolitikere - herunder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Onsdag er hun blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg, hvor en dommer har valgt at varetægtsfængsle hende i surrogat på en psykiatrisk afdeling i syv dage.

Ifølge Fyns Politi var der bestemte grunde til at frygte, at kvinden på fri fod ville begå ny kriminalitet af samme skuffe.

I brevene til de offentlige instanser har hun ifølge politiet skrevet, at hun vil lamme hele Danmark med bombetrusler mod offentlig transport og bygninger forskellige steder i landet.

Ifølge sigtelserne har hun også flere gange skrevet, at hun vil slå nogen ihjel ved blandt andet at kaste håndgranater ind i folkemængder.

Så sent som 1. marts skrev hun i mails til Justitsministeriet, Fyns Politi og Ombudsmanden, at hun havde anbragt en bombe i en offentlig bygning på Fyn med timeren sat til klokken 10. Hun ville først oplyse adressen, når hun havde fået behandlet en klage.

Kvinden blev anholdt samme dag cirka klokken 15.

Hun er sigtet for at have afsendt 12 trusselsbreve fra udgangen af december sidste år til 1. marts 2016.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet i løbet af den periode har kontaktet kvinden angående brevene. Alligevel blev hun ifølge Fyns Politi ved med at sende flere.

/ritzau/