Politi genåbner banegård i Budapest for migranter

Ungarsk politi ophævede torsdag deres bevogtning af indgangene til den store østbanegård i Budapest, Keleti-banegården, og migranter strømmer ind i bygningen, hvorfra der normalt går tog videre mod Østrig og Tyskland.

Ungarns statsbaner oplyser imidlertid, at der aktuelt ikke kører direkte tog fra banegården til Vesteuropa.

Mange migranter forsøger alligevel desperat at trænge ind i tog på østbanegården. Nogle forsøger at få deres børn og dem selv ind gennem vinduerne til togene, siger en fotograf fra Reuters på stedet.

Hundredvis af migranter har opholdt sig uden for banegården og gennemførte onsdag flere protestaktioner, hvor der blev råbt slagord som "frihed, frihed" og stillet krav om at få adgang til tog, der kan bringe dem til Tyskland.

Kaotiske scener ved stationen i den ungarske hovedstad blev i weekenden et af de seneste symboler på den europæiske flygtninge- og migrantkrise, som er den værste siden krigene på Balkan i 1990'erne.

Migranter og flygtninge - deriblandt mange familier med børn - har ventet på pladsen foran den store banegård, hvor de har været forment adgang, mens ungarske borgere og alle andre med gyldige pas kunne gå ind og ud af bygningen.

Banegården blev pludselig evakueret tirsdag, efter at hundredvis af migranter forsøgte at komme om bord i tog til Østrig eller Tyskland.

Beslutningen om at lukke banegården for migranter blev truffet kun 24 timer efter, at migranter, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, mandag havde fået lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

Alene i august kom 50.000 migranter fra navnligt Syrien, Irak og Afghanistan til EU-landet Ungarn. De fleste af migranterne er stærkt opsatte på at komme til Tyskland.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip