Politi gransker gps og radio efter færgekollision

Gps-oplysninger, radiokommunikation og andre elektroniske spor bliver en del af svensk politis undersøgelse af den skibskollision, som skete natten til søndag i Göteborgs skærgård.

Politiet skal undersøge, om der kan placeres et ansvar for kollisionen, og om der kan være tale om "skødesløshed til søs", hvilket vil danne grundlag for en strafferetslig efterforskning.

Det oplyser pressetalsmand Christer Fuxborg fra svensk politi til Göteborgs-Posten. Også den svenske havarikommission er gået ind i sagen.

Natten til søndag kolliderede passagerfærgen Stena Jutlandica med 531 passagerer og 89 besætningsmedlemmer om bord med et dansk tankskib, Ternvind, i Göteborgs skærgård. Færgen var i rute mellem Frederikshavn og Göteborg.

Færgen sprang læk, men tog ifølge rederiet Stena Lina ikke så meget vand ind, at det påvirkede skibets stabilitet. Ingen ombordværende kom til skade ved kollisionen, og færgen kunne sejle i havn for egen kraft.

- Det kunne være endt meget galt. Som jeg har forstået det, så tog færgen vand ind, fortæller Christer Fuxborg til Göteborgs-Posten.

Skibene er begge udstyret med gps. Oplysninger fra udstyret lagres og kan dermed give politiet præcise oplysninger om skibenes færdsel.

Søndag eftermiddag oplyste svensk politi desuden, at man også vil inddrage radiokommunikation fra skibene i undersøgelsen. Politiet har dog ikke oplyst nærmere om indholdet af den pågældende kommunikation.

Hos den svenske havarikommission oplyser talsmand Jonas Bäckstrand til Göteborgs-Posten, at man mandag vil inspicere de to skibe.

- Formelt har vi endnu ikke indledt en havariundersøgelse, men det er meget sandsynligt, at der kommer en beslutning om at gøre det i løbet af dagen, siger Jonas Bäckstrand.

Heldigvis gik ingen menneskeliv tabt ved kollisionen, og miljøet slap også med skrækken. Ternvind sejlede med 12 millioner liter benzin, men der skete intet udslip i havet.

Som følge af kollisionen er Stena Jutlandica taget ud af drift - foreløbig frem til 2. august, oplyser Stena Line på sin hjemmeside. Det volder nogle vanskeligheder for dem, der skulle have sejlet med færgen i perioden.

Stena Line oplyser, at berørte kunder kan henvende sig til selskabets kundeservice for at få ændret deres billetter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip