Politi: Hævnangreb i Köln planlagt af højreekstreme

Skrevet af admin

11/01/2016

Mest læste i dag

Politiet i Köln mener, at en række angreb på indvandrere i kølvandet på den omfattende seksuelt betonede vold i den tyske by nytårsaften er blevet planlagt på sociale medier.

Politifolk siger til AFP, at angreb er knyttet sammen og har forbindelse til opfordringer om "aftenture", der har tiltrukket en del mennesker - mange fra højreekstreme partier, siger politiets talsmand ifølge det franske nyhedsbureau.

Tysk politi siger, at omkring 20 personer søndag aften angreb en gruppe pakistanere i Köln.

To af de seks pakistanere, der blev angrebet nær banegården, er indlagt på et hospital. Lidt senere blev en syrer angrebet i samme gade, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Avisen Express skriver, at en række personer i en Facebook-gruppe havde planlagt en "menneskejagt" i Kölns centrum.

Den tyske indenrigsminister siger, at det faktum, at det overvejende var udlændinge, som gik til angreb på mange kvinder nytårsaften, ikke bør holdes skjult for offentligheden.

- Men det bør heller ikke føre til en almen mistænkeliggørelse af udlændinge, siger indenrigsministeren, Thomas de Maizière.

Antallet af anmeldelser efter den usædvanligt voldelige nytårsnat er steget til over 500 i Köln. Alle disse har forbindelse til episoder fra nytårsaften og natten til nytårsdag.

I efterforskningen af sagerne om seksuelle overgreb er der overvejende fokus på asylansøgere og illegale indvandrere fra Nordafrika.

/ritzau/AFP