Politi i Bahrain indkalder oppositionsleder til forhør

Uroen ulmer fortsat i det lille arabiske kongedømme Bahrain, hvor dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja sidder fængslet for statsundergravende virksomhed.

Lørdag blev generalsekretæren i landets shialedede opposition al-Wefaq indkaldt til forhør af myndighederne.

Ali Salman blev indkaldt lørdag morgen i sit hjem, og der var angiveligt ingen konkret årsag til forhøret.

- Det menes at være del af en kampagne, der handler om politisk afpresning og hævn mod den fredelige opposition, som kræver demokrati og afviser tyranni, skriver al-Wefaq i en erklæring.

Indkaldelsen sker blot en uge efter, at den shialedede oppositionsgruppes talsmand og topfigur Khalil Marzooq blev løsladt fra fængslet, da en sag imod ham for at opildne til terrorisme netop er indledt.

Marzooq, som er tidligere medlem af parlamentet, blev anholdt i september, efter at han var blevet afhørt af politiet. Senere blev han sigtet for at "fremme handlinger," der kan betragtes som "terrorhandlinger".

Spændingerne i Bahrain står imellem den sunni-styrede regering og den shialedede opposition, som repræsenterer et flertal af landets befolkning.

I september idømte en domstol i Bahrain 50 shiitter op til 15 års fængsel for at danne 14. Februar Koalitionen - en gruppe som ofte får skylden for de fleste sammenstød i landet.

Dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja blev idømt fængsel på livstid i 2011. Han har sultestrejket flere gange. Hans dom blev stadfæstet året efter.

Mindst 89 personer har mistet livet i sammenstød mellem shia-oppositionen og sikkerhedsstyrkerne de seneste knap tre år.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip