Politi: Ikke nok at se på én bande i sag om skud

Fyns Politi vil ikke lægge sig fast på en enkelt bande i efterforskningen af skudangrebet mod en fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel tirsdag aften. Heller ikke selv om fængselsbetjentenes egen pil peger mod banden Loyal to Familia.

Det siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, leder af efterforskning af personfarlig kriminalitet hos Fyns Politi.

- Jeg har sagt, at jeg mener, det er banderelateret. Men jeg vil ikke sætte navn på.

- For der kan være bander, der arbejder sammen, og hvis jeg begynder at køre på én gruppe, og det så viser sig at være en anden, så er jeg jo allerede bagud på point, siger han.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, siger, at han er "ret overbevist om", at gerningsmændene er medlemmer af Loyal to Familia (LTF) eller har forbindelse til gruppen.

Han henviser til et mønster i en række tidligere overfald, der efter hans mening peger på, at LTF også denne gang står bag. Herunder, at et 23-årigt LTF-medlem så sent som i sidste uge blev fængslet for drabsforsøget på en betjent fra Vestre Fængsel.

- De signaler, vi hører fra miljøet, er, at de forsøger at afstraffe og skræmme os. Det er også dem, der i den seneste tid har stået bag flere overfald på betjente inde i fængslerne, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip