Politi: Iraner på fly med stjålet pas er ikke terrorist

Den ene af de to passagerer, som rejste med stjålet pas på det nu forsvundne malaysiske passagerfly MH370, er iraner, oplyser myndighederne i Malaysia på et pressemøde tirsdag.

Det er en 19-årig iransk mand, og politiet mener, at han ville emigrere til Tyskland.

Chefen for efterforskningen fortæller, at man ikke har grund til at tro, at iraneren ville begå en kriminel handling om bord på flyet, der har været eftersøgt i mere end tre døgn.

- Vi vurderer, at han næppe er medlem af en terrorgruppe, og vi mener, at han ville emigrere til Tyskland, siger politichef Khalid Abu Bakar.

Myndighederne har været i kontakt med den 19-åriges mor, som ventede ham i Frankfurt. Man har ikke fundet nogen forbindelse mellem iraneren og terrornetværk.

Den anden mand, der rejste på et stjålet pas, har man endnu ikke identificeret, siger politichefen.

Avisen The Telegraph skriver imidlertid på baggrund af BBC's persiske medie, at begge personer er iranere.

Flyet med 239 personer om bord forsvandt fredag aften i godt flyvevejr, og man har endnu ikke fundet ud af, hvad der er sket efter mere end to døgns eftersøgning.

Interpol bekræftede søndag, at mindst to passagerer gik om bord på flyet med stjålne pas, som var registreret i politisamarbejdets database.

Den ene passager, der rejste på et italiensk pas, havde København som sin slutdestination, mens den anden person, der benyttede sig af et østrigsk pas, var på vej til Frankfurt, skriver CNN.

De to passagerer havde tilsyneladende købt deres billetter sammen.

/ritzau/

Dagens Gossip