Politi jagter fire unge bådtyve

Forspillet til denne jagt begyndte allerede klokken 13.14 søndag eftermiddag, da politiet i Haderslev blev gjort opmærksom på, at en syv-otte meter lang og meget dyr motorbåd var gået på grund ved stranden på den lille ø Aarø i Lillebælt. Der var ingen personer i båden, og motoren snurrede stadig, da politiet kom frem, skriver bt.dk.

»Tændingslåsen var blevet brudt op, så båden var altså stjålet. Formentligt lørdag aften eller nat. Det kan være en bytur, der er gået lidt for vidt,« siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet kontaktede bådens ejer fra Varde og slog derefter fast, at båden var stjålet i Kolding Sydhavn på Skamlingvejen 5. Det er sket søndag ved 9-tiden. Marinehjemmeværnet blev aktiveret og igangsætter en eftersøgning.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Politiet blev senere søndag kontaktet af vidner, som havde bemærket de fire unge røvere i Årøsund Havn. Her havde de stjålet en ny speedbåd. Denne gang af mærket Monte Carlo 42, produceret af Beneteau.

»Det er en båd til en værdi af 2,2 millioner kroner, og der findes kun en af dem her i landet,« siger Kim Lindholdt.

Læs også: Efterlyst speedbåd i millionklassen fundet i Kolding Fjord

Politiet vurderer, at de fire unge mænd formegentlig er hoppet over i den nye og særdeles dyre speedbåd og har ladet den anden være. Den bliver altså så senere fundet ved stranden på Årø. Man har endnu ikke nogle konkrete oplysninger om de fire unge mænd. De er muligvis fra Kolding-egnen, og den ene er lidt mørk i huden.

»Vi har ikke mistanke om, at de er i havsnød, men vi vil meget gerne have båden tilbage. Og det vil forsikringsselskabet også. Vi ved godt, hvem ejeren af båden er. Og det er ikke lige Hr. og Fru Jensen, der køber sådan et skib.«

Dagens Gossip