Politi kræver fulgtbillist fængslet

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi kræver tirsdag eftermiddag en 42-årig lastbilchauffør fra Høng varetægtsfængslet.

Chaufføren er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab i en sag, hvor en 63-årig kvinde mandag morgen blev påkørt bagfra på Sæbyvej ved Høng. Kvinden blev dræbt på stedet.

Politiet skal nu finde ud af, om lastbilchaufføren var påvirket af alkohol under kørslen.

- Manden lugtede lidt af alkohol, da vi mødte ham, og alkometret gav udslag. Nu venter vi på svar fra en blodprøve, der skal vise, om hans promille var for høj, da han kørte lastbilen, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard til Ritzau.

Politiet kan ikke oplyse noget om, hvordan manden forholder sig til sigtelsen.

Lastbilen standsede ikke op i forbindelse med ulykken, og politiet har derfor været i gang med en efterforskning for at finde frem til chaufføren.

- På ulykkesstedet fandt vi nogle dele, som stammede fra en MAN-lastbil, og via leverandørerne fandt vi frem til vognmanden, fortæller Martin Bjerregaard.

Da politiet kontaktede vognmanden, kunne han berette, at en af hans chauffører tidligere på dagen havde ringet og fortalt, at han havde en skade på bilen.

- Da vi fik fat på lastbilen og matchede den med de dele, som vi havde fundet, så passede det som fod i hose, fortæller Martin Bjerregaard.

Tirsdag morgen meddelte politiet, at man først skulle afhøre chaufføren i sagen, før der ville blive taget stilling til sigtelsen.

Efter afhøringen har politiet vurderet, at der er grundlag for at kræve manden fængslet.

Retsmødet bliver holdt klokken 13.30 ved Retten i Holbæk.

/ritzau/

Dagens Gossip