Politi lukker klubhus: Fredløse rockere er i fare

Det er et meget sjældent indgreb, som politiet har taget i brug i Næstved af frygt for et rockerangreb i et beboelseskvarter.

Onsdag aften blev en ejendom på Præstøvej lukket, og ingen må nærme sig huset, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttet.

Ejendommen har været i hænderne på Bandidos, men en gruppe rockere er brudt ud af fællesskabet.

Denne gruppe kalder sig Westside Nation og har på det seneste forskanset sig på Præstøvej.

- Vi følger situationen meget tæt, siger politiinspektør Flemming Madsen torsdag morgen. Natten igennem har betjente bevogtet ejendommen.

Foreløbig gælder lukningen frem til 30. oktober, og på det tidspunkt vil politiet tage stilling til, om indgrebet skal fortsætte.

Politiet har endnu ikke modtaget en klage fra husets ejer, oplyser Flemming Madsen. Men det har vedkommende ifølge loven mulighed for - og i sidste ende kan emnet blive afgjort af retten.

Lukningen er sket i medfør af den såkaldte rockerlov, som blev indført efter opgøret mellem Bandidos og Hells Angels i 1990'erne.

Ingen personer er indtil nu blevet anholdt for at have forberedt et angreb. Men ifølge dr.dk og ekstrabladet.dk skal flere tilfælde af hærværk og nedbrændingen af Rødovre Stationscenter være resultat af konflikten mellem Bandidos og Westside Nation.

Westside Nation er i såkaldt bad standing. Det betyder ifølge de særlige rockernormer, at udbryderne er fredløse og kan straffes.

/ritzau/

Dagens Gossip