Politi: Mænd rev taget af skole og solgte det

En af de største hælerisager i landet begynder til april, hvor politiet vil rejse ikke færre end 253 anklager for tyveri og hæleri af jern og metal mod fem mænd, skriver Helsingør Dagblad.

Størstedelen af tyvegodset i form af sølv og kobber blev solgt til Helsingør Jern og Metal, mener Nordsjællands Politi.

De virksomheder og institutioner, der er stjålet fra, har lidt et tab på ikke under 1,7 millioner kroner, oplyser sagens efterforskningsleder, politikommissær Lau Lauritzen til Helsingør Dagblad.

Politiet regner med at kunne tiltale ejerne af jern- og metalhandlen for groft hæleri, da de ifølge politiet har købt de stjålne metaller.

Afsætningen af metallerne stod på i årene fra 2010 til 2013, og ud over selve straffesagen venter Helsingør Kommune og Skat med sager mod de tiltalte for socialt bedrageri og skatteunddragelse.

En af de tre hovedsager, der foreløbig er gjort klar og berammet i Helsingør Ret til april, involverer 27 tiltalepunkter mod to mænd fra København. De er tiltalt for at have stjålet og siden solgt store dele af kobbertaget på Trørød Skole til Helsingør Jern og Metal.

Det drejede sig om i alt 10 tons kobbertag og kobberkabler. Den ene har erkendt sig delvist skyldig, mens den anden tiltalte nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden er også ved at lægge sidste hånd på anklageskriftet mod en 35-årig mand, der er sigtet for at have stjålet sammenlagt 288 kilo sølv fra sin arbejdsplads Elplatek i Espergærde i løbet af 2011 og 2012.

Nordsjællands Politi regner også med at rejse tiltale mod en 30-årig og en 28-årig mand fra Helsingør, som aftog sølvet fra den 35-årige og solgte 123 kilo af det videre til Helsingør Jern og Metal.

Et af politiets beviser mod de sigtede og tiltalte tager for en stor dels vedkommende udgangspunkt i en såkaldt marskandiserbog. En simpel form for regnskabsbog, som indehaverne af jern- og metalhandlen førte over købene af guld og sølv fra indbrud.

Politiet faldt over marskandiserbogen under et rutinebesøg i den dengang fremadstormende genvindingsvirksomhed i 2012.

Dagens Gossip