Politi: Mindst seks dræbt ved mulig terror i München

Seks mennesker er bekræftet dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München fredag aften, bekræfter tysk politi på det sociale medie Twitter.

Det er endnu uklart, hvor mange der er såret.

Politiet har mistanke om, at skyderiet er et terrorangreb, bekræfter talsmanden for Münchens politi på et kort pressemøde ved 21.30-tiden.

Der er ikke overblik over situationen, erkender politiet, som også bekræfter, at der er uklarhed om antallet af gerningsmænd.

- Der er gerningsmand på flugt, som er farlige, advarer talsmanden.

På Facebook har politiet tidligere refereret øjenvidneberetninger om tre forskellige bevæbnede personer. Men talsmanden siger, at der kan være tale om samme person, der er set flere steder.

Samtidig meddeler unavngivne politikilder til det tyske magasin Focus, at en af gerningsmændene bag angrebet i München har skudt og dræbt sig selv, skriver Reuters. Angiveligt skød han sig i hovedet. Det er ikke officielt bekræftet.

I en officiel meddelelse havde tysk politi kort forinden meldt om "en akut terrortilstand" i München, skriver nyhedsbureauet dpa. Men polititalsmanden siger på pressemødet ved 21.30-tiden, at der ikke umiddelbart er noget, der peger i retning af islamistisk terror.

Tv-kanalen NTV skrev tidligere på aftenen, at der kan være tale om ti døde i Olympia-centret, mens Münchner Abendzeitung meldte om så mange som 15 dræbte.

- Det ser ud til, at vi har at gøre med et amokskyderi, sagde en talsperson for politiet tidligere på aftenen ifølge Reuters.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret, da skyderiet gik i gang.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at en gerningsmand blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

Politiet skrev tidligere på Twitter, at man var bekendt med oplysninger om skyderi et andet sted i Münchens centrum.

Folk opfordres til at holde sig indendøre og væk fra offentlige pladser og transportsystemet i hele München.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip