Politi: Mistænkt brandstifter blottede sig for kvinde

Skrevet af admin

19/02/2016

Mest læste i dag

En mand, som Fyns Politi sigter for flere påsatte brande, skal også have blottet sig over for en kvinde.

Det er kommet frem i grundlovsforhøret fredag, hvor en dommer i Odense har besluttet at varetægtsfængsle manden frem til 18. marts.

I alt fire påsatte brande i december ved Dyrup Kirke og i november på Dalumvej sigtes den 41-årige mand for at stå bag.

Desuden skal han om aftenen 26. november have onaneret foran en kvinde. Senere samme aften satte han - ifølge politiets mistanke - ild på en ejendom.

I retsmødet nægter den karseklippede mand sig skyldig. Og han ønsker ikke at besvare spørgsmål, rapporterer medier, der er til stede.

Imidlertid er mistanken ifølge dommeren så velbegrundet, at der er grundlag for at frihedsberøve ham af hensyn til politiets fortsatte undersøgelser.

Men fængslingen har også en anden årsag: Der er nemlig risiko for, at han på fri fod igen forsøger at sætte ild på, oplyser senioranklager Jacob Thaarup om kendelsen.

Hvad politiet nærmere bygger mistanken på, vides ikke. Retsmødet er blevet holdt bag lukkede døre.

Men tidligere har politiet blandt andet oplyst, at der ved den ene brand ved Dyrup Kirke blev fundet en dunk med rød skrift.

Sagen er tilsyneladende et gennembrud for politiets omfattende efterforskning af i alt cirka 20 tilfælde af brandstiftelse siden sommer i Odense.

I de kommende uger vil efterforskerne undersøge, om den 41-årige kan knyttes til flere end de fire sager, han fredag er blevet sigtet for.

- Vi kan ikke udelukke, at der vil blive rejst yderligere sigtelser, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

Et kendetegn er, at mange af brandene er gået ud over sportsklubber og foreninger. Der er sket skader for et tocifret millionbeløb, har politiet tidligere oplyst, men ingen mennesker har været i fare.

Den 41-årige mand bor i den sydlige del af Odense sammen med sin kæreste.

Han overvejer, om han vil kære fængslingskendelsen til Østre Landsret.

/ritzau/