Politi og tusindvis af demonstranter kæmper i Istanbul

Tirsdagen igennem har der - i lighed med de seneste knap 14 dage - været sammenstød mellem politi og demonstranter, som protesterer mod premierminister Recep Tayyip Erdogan og hans konservative regering.

Tidligere på dagen opfordrede Erdogan demonstranterne til at trække sig tilbage. De skader Tyrkiets image helt bevidst, lyder premierministerens analyse af situationen.

»Jeg opfordrer dem til at trække sig tilbage, og jeg anmoder om det som premierminister,« sagde Erdogan ifølge Reuters efter et møde med sine partifæller i regeringspartiet AKP.

»Den tyrkiske økonomi er blevet ramt gennem disse begivenheder. Bestræbelserne på at ødelægge Tyrkiets omdømme er blevet sat i værk som en del af en systematisk plan,« tilføjede Erdogan.

Urolighederne i Tyrkiet har spredt sig til en række større byer i Tyrkiet. Det begyndte som en demonstration mod en nedlæggelse af en park i Istanbul, men har siden udviklet sig til en generel modstand mod landets regering og dens religiøse og autoritære politik.

Erdogan har indvilget i at mødes med protestbevægelsens leder for at diskutere en løsning på den anspændte situation, som har kostet flere mennesker livet. Ifølge tyrkiske læger er tre mennesker døde, men premierministeren oplyser, at tallet er højere.

»Tre unge og en politimand har mistet livet under disse begivenheder,« siger han.

Mandag forlød det, at Erdogan onsdag i denne uge mødes med en række af demonstranterne. Om mødet gennemføres som planlagt, er på nuværende tidspunkt usikkert.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip