Politi opgiver eftersøgning af forsvundet sejler

Det vurderer politiet og Søværnets Operative Kommando (SOK), efter en 55-årig mand fra Askø har været forsvundet siden lørdag, hvor han sejlede ud i en jolle med påhængsmotor fra den lille ø. Det skriver bt.dk.

Lørdag eftermiddag blev jollen set sejlende i cirkler 300 meter ude på vandet ud for Torrig ved Horslunde på Lollands nordlige kyst. Der var ingen ombord.

Politiet og SOK iværksatte en omfattende eftersøgning med to helikoptere, to marinehjemmeværnsfartøjer, en gummibåd fra et af fartøjerne og to redningsbåde fra Falck. Men ved 19.30-tiden lørdag aften måtte eftersøgningen indstilles uden resultat.

Søndag er det blevet besluttet, at eftersøgningen ikke genoptages.

»Vi skal ikke ud og kigge efter ham i dag (søndag, red.). Vi har talt med SOK og spurgt, hvad sandsynligheden er for at finde ham. Og svaret er desværre, at sandsynligheden er forsvindende lille, måske endda lig nul,« siger John Andersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til bt.dk.

»SOK oplyser, at hvis han havde været i området, så havde man fundet ham i går (lørdag, red.). Han var der ikke, så han må være gået ned. Og vi har desværre ikke noget i Danmark, der kan søge under vandet. Så nu kan vi kun henstille til, at sejlere i området er opmærksomme og ringer 112, hvis de støder på ham,« tilføjer vagtchefen.

Dagens Gossip