Politi ophæver lockdown i Boston

»Vi føler os sikre på, at folk igen kan gå ud. Men man skal stadig være opmærksom. Det er en meget, meget farlig person, som stadig er på fri fod,« sagde guvernøren.

Talsmanden for Boston Politi, Timothy Alben, fortalte, at politiet havde fulgt en række spor i løbet af dagen, men at ingen af dem indtil videre har båret frugt.

»Vi har endnu ikke et positivt resultat, men eftersøgningen fortsætter. Det er en meget kompliceret efterforskning. Vores opgave i dag var at sørge for, at folk var sikre. Vi har finkæmmet 20 gader ved at gå dør-til-dør,« fortalte talsmanden på pressemødet.

Samtidig forsikrede han, at der kommer en anholdelse på et tidspunkt.

»Vi har desværre ikke nogen anholdelse endnu, men det får vi,« lovede han.

Ifølge politiet er det lykkes den 19-årige mistænkte, Djokhar Tsarnajev, som sammen med sin nu afdøde bror formodes at stå bag bomberne ved Boston Marathon i mandags, at undslippe ordensmagtens intensive jagt til fods.

»Men vi tror stadig, han befinder sig i Massachusetts,« sagde Timothy Alben.

Han opfordrede samtidig folk til at være forsigtige.

»Tag ikke selv affære, hvis I ser ham. Kontakt i stedet politiet. Det er meget vigtigt. Han er meget voldelig og farlig,« advarede talsmanden, som også appellerede til den mistænkte om at melde sig selv.

Politiet kom på sporet af de to mistænkte brødre, som menes at have fire liv og over 180 sårede på samvittigheden, torsdag aften efter at have frigivet billeder af dem. De skød og dræbte en betjent på universitetet Massachusetts’ Institute og Technology (MIT) og blev jagtet af politiet, som de røg i skudveksling med. Her blev den 26-årige bror, Tamerlan Tsarnajev, alvorligt såret, og han havde hjertestop, da han ankom til hospitalet, hvor lægerne måtte opgive at behandle ham.

Begge brødre har ifølge nbcnews.com boet i USA siden 2002 eller 2003, hvor de kom til landet med deres familie som asylansøgere, og den ældre fik permanent ophold i 2007. De har angiveligt begge militærerfaring, men den amerikanske hær kan ikke bekræfte, at de to har været værnepligtige.

Den 19-årige mistænkte, som fortsat er på fri fod, studerer og bor i Cambridge, Massachusetts, men begge stammer oprindeligt fra Kaukasus-området.

Den massive menneskejagt satte fredag Boston på den anden ende. Tidligt fredag morgen lokal tid bad Massachusetts’ guvernør, Deval Patrick, samtlige indbyggere i Boston om at blive inden døre. Ligeledes indstillede han al offentlig trafik, anbefalede taxaer ikke at køre rundt i gaderne og opfordrede butikker og skoler til at holde lukket.

Dagens Gossip