Politi: Overfald på Hovedbanegården var iscenesat

En mand er sigtet for falsk anmeldelse og for at have skabt omfattende forstyrrelse i togdriften, efter at han fredag morgen anmeldte, at han var blevet overfaldet ved Københavns Hovedbanegård af to gerningsmænd.

Det oplyser Københavns Politi. Manden nægter, at han skulle have iscenesat hændelsen.

Politiet afspærrede Københavns Hovedbanegård i omkring fire timer, hvor togtrafikken til og fra banegården stod stille.

Det var kort før klokken 04.00 fredag morgen, at en DSB-medarbejder skulle være blevet overfaldet af to mænd i et tog på banelegemet mellem Københavns Hovedbanegård og Dybbølsbro Station.

Mændene bagbandt ham angiveligt med tape og forsvandt herefter. Efter noget tid blev manden befriet af kolleger, der slog alarm til politiet.

Men den historie passer altså ikke ifølge Københavns Politi. Manden bliver nu fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdag. Det er endnu ikke afklaret om grundlovsforhøret bliver for lukkede døre.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen, men kommer med mere information i løbet af lørdag.

DSB tager sagen meget alvorligt, fortæller trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

- Det er først og fremmest noget, vi ser på med stor alvor. Det er en politisag, så vi afventer den videre udvikling af sagen, siger han.

Tony Bispeskov har ikke et præcist tal for, hvor mange passagerer, der er blevet berørt af fredagens hændelse og den stillestående togdrift. Men han anslår, at det er titusindvis.

Det er også endnu for tidligt at sige noget om, hvor meget det kommer til at koste selskabet.

- De kommende dage vil vise, hvor mange der søger rejsetidserstatning, og først derefter kan vi se, hvad det reelt har haft af præcise omkostninger, siger Tony Bispeskov.

DSB har en rejsetidsgaranti, som betyder, at hvis man som kunde er blevet forsinket mere end en halv time, har man ret til en ny billet til den samme rejse eller få rejsens pris refunderet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip