Politi på kontrol hos kontroversiel landmand

En nordjysk landmand har tirsdag formiddag fået besøg af politiet og en repræsentant fra Natur- og Erhvervsstyrelsen. Det oplyser DR Nordjylland.

De skal kontrollere, om landmanden har lavet de omdiskuterede randzoner - altså de 10 meter brede jordbræmmer langs vandløb og åer.

Landmanden er formanden for landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede. Han har tidligere offentligt gjort det klart, at han ikke har lavet de randzoner, som loven kræver.

Derfor er de to politibetjente og en kontrollant kommet på besøg i dag for at tjekke, om Flemming Fuglede har gjort alvor af ikke at grave de påbudte randzoner.

- Der er jo slet ikke grundlag for de randzoner. Folketinget vedtog en randzonelov på grundlag af blandt andet vandplanerne. Og når vandplanerne er væk, er der ikke noget grundlag for randzonerne, så skal vi ikke have dem. Derfor er det ikke mig, der har lavet noget ulovligt, det er fødevareministeren, siger Flemming Fuglede.

En anden nordjysk landmand får samme kontrolbesøg tirsdag eftermiddag.

Siden november sidste år har tre landmand andre steder i landet haft samme kontrolbesøg.

Fødevareministeriet har konstateret, at der blot er blevet udlagt 38.000 HA randzoner. Ifølge deres beregninger skulle der være udlagt 50.000 HA. Derfor er myndigheder nu i gang med de her stikprøvebesøg.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip