Politi: Sag om angreb på NemID lå ikke død hos os

Skrevet af admin

15/10/2015

Mest læste i dag

Selv om en straffesag om et alvorligt angreb på NemID har været mere end to år undervejs, har den ikke ligget stille i længere perioder.

Det siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen i Østjyllands Politi.

- Hvis vi havde haft flere hænder til rådighed, var det måske gået hurtigere, siger han.

- Men den har ikke ligget død i flere måneder. Der er løbende sket tilførsler i sagen, hvor der er kommet undersøgelseserklæringer, forklarer chefpolitiinspektøren.

Det var i april 2013, at adgangen til NemID var blokeret i syv timer. Dermed var 3,8 millioner brugere forhindret i at benytte deres koder.

I juni slog politiet til med anholdelser og ransagninger. Dengang udtalte en politileder, at man forventede en tiltale i løbet af efteråret.

Men der er gået mere end to år. Tidsforbruget har anklager Morten Rasmussen overfor Ritzau beklaget, og en forsvarer siger, at det helt sikkert bør få indflydelse på straffen.

Ved et grundlovsforhør i juni 2013 aflagde de anholdte unge en fuld tilståelse, oplyste politiet dengang.

Alligevel har det været nødvendigt med en stor og krævende efterforskning, lyder det fra Bent Preben Nielsen torsdag.

- Det tager tid at komme ud i alle kroge og at tømme 19 computere og et hav af USB-stik for indhold, konstaterer han.

Chefpolitiinspektøren erklærer sig tilfreds med, at man rykkede ud i juni 2013 og fik grebet ind over for de tre unge, som nu skal stilles for retten.

Det vil ske i et retsmøde lige før jul i Randers. Her ventes de tre at tilstå "omfattende forstyrrelser af et almindeligt informationssystem."

/ritzau/