Politi sigter en femte mand i sag om IS-krigere

Den første af de unge mænd, der sigtes for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien, er blevet varetægtsfængslet fredag formiddag.

Den 20-årige mand skal være fængslet til 3. maj. I de første to uger anbringes han i isolation, har dommer Mads Østergaard bestemt.

Begrundelsen er hensynet til politiets efterforskning. Den vil han kunne ødelægge, hvis han er på fri fod, lyder det i Retten på Frederiksberg.

Her er det i øvrigt kommet frem, at politiet har besluttet at sigte ikke bare fire, men fem personer for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat.

Den femte person er bror til en af de oprindelige fire.

Torsdag blev han anholdt og sigtet på grund af de våben og ammunition, som betjente fandt under en ransagning. Men siden har Københavns Politi besluttet også at rejse en terrorsigtelse mod ham.

Han beskyldes ligesom de øvrige fire for at have tilsluttet sig IS i 2013, hvor han angiveligt ved hvervningen har indvilget i at foretage terrorhandlinger.

Endvidere rejser senioranklager Sonja Hedegaard en såkaldt subsidiær sigtelse om en mildere bestemmelse i straffelovens afsnit om terrorisme.

Nemlig at han skal "have fremmet" virksomheden for en gruppe, som begår terrorhandlinger.

Grundlovsforhøret er ved 12-tiden fortsat i gang.

/ritzau/

Dagens Gossip