Politi: Spørg ham, om han er Martin Svejgaard Helbo

Den 28-årige kom aldrig hjem efter en bytur sidste weekend. Han tog en taxa hjem til sin lejlighed på Nørrebro i København, og han blev sidst set af en bekendt få meter fra sit hjem ved to-tiden.

Siden har han været sporløst forsvundet, og selv om både politi og familie og venner har ledt efter ham, er det stadig ikke lykkedes at finde den unge mand.

Billederne af den lyshårede Martin hænger overalt på Nørrebro, og rigtig mange har da også ringet til politiet og fortalt, at de har set ham forskellige steder i byen.

- Han er set mange gange, og vi bruger naturligvis mange ressourcer på at efterforske alle de henvendelser vi får, fortæller presse- og kommunikationsmedarbejder Hans Sinding fra Københavns Politi.

Og netop de mange henvendelser får politiet til at opfordre folk til selv at tjekke, om den mand, de ser, rent faktisk er den forsvundne Martin.

- Hvis man tror, at man har fået øje på Martin, så tag og gå hen til vedkommende, prik ham på skulderen og spørg: Er du den efterlyste Martin. For han er ikke farlig, siger central efterforskningsleder ved Københavns Politi, Dan Aakerhjelm Sørensen, til P4 København.

- Mange tror, at de ser Martin, tager et billede af ham, og går hjem og ringer efter politiet.

- Vi tager selvfølgelig alle henvendelser alvorligt og efterforsker dem, så det giver en masse arbejde, der let kunne være undgået, hvis folk havde henvendt sig til ham med det samme, siger han.

Dagens Gossip