Politi stjal døde børns navne

Politiet i London - også kendt som Scotland Yard - har stjålet identiteten på omkring 80 døde børn og udstedt falske id-papirer i deres navn til politifolk, som arbejdede undercover.

Det er den britiske avis The Guardian, der kan afsløre politiets hemmelige praksis, som angiveligt fandt sted gennem flere årtier. Formålet med identitets-tyveriet var at gøre det lettere at opbygge en troværdig historie for betjentene.

Politiet brugte børnenes navne til blandt andet pas og kørekort til civile betjente, som infiltrerede grupper med blandt andre antiracister, dyrevelfærdsaktivister og voldelige højreekstremister. Børnenes forældre blev aldrig informeret, lyder det.

The Guardian skriver, at deres journalister har set dokumenter, som tyder på, politiet gjorde brug af ordningen fra 1968 til 1994. Avisen har også talt med betjente, som i detaljer har beskrevet, hvordan ordningen var skruet sammen.

- En del af mig tænkte, hvordan jeg selv ville have det, hvis nogen tog navn og oplysninger fra min døde søn og brugte det til sådan noget her, siger en af politimændene, som ønsker at være anonym.

En anden politimand peger på, at ordningen kunne forsvares, fordi den tjente et højere formål og var til samfundets bedste.

Omkring 80 politifolk benyttede sig af døde børns identiteter, og nogle af dem brugte det samme navn i op mod 10 år. Scotland Yard siger, at det ikke længere er en godkendt praksis, og at de har påbegyndt en efterforskning af sagen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip