Politi stormer Fifa-hotel før valg - seks arresteret

Tidligt onsdag morgen stormede schweizisk politi et femstjernet hotel i Zürich, hvor fremtrædende ledere i det internationale fodboldforbund (Fifa) i øjeblikket er samlet før præsidentvalget fredag.

Schweiz' justitsministerium bekræfter, at seks personer er blevet anholdt.

Ifølge den amerikanske avis New York Times er en af Fifas vicepræsidenter Jeffrey Webb fra Caymanøerne blandt de anholdte.

De amerikanske myndigheder har begæret anholdelserne, idet Fifa-medlemmerne er under mistanke for korruption for mere end 100 millioner dollar, over 680 millioner kroner.

Formålet med anholdelserne skulle være at få medlemmerne udleveret til USA, hvor de skal retsforfølges.

Ifølge justitsministeriet i Schweiz er de anholdte under mistanke for korruption, som daterer sig helt tilbage fra begyndelsen af 1990'erne og frem til i dag.

Fifa har igennem årtier været beskyldt for at være et korrupt foretagende.

Senest har der været beskyldninger om urent trav, da Rusland og Qatar i december 2010 blev tildelt VM-værtskaberne i henholdsvis 2018 og 2022.

Fifa fik bestilt en rapport, som blev udarbejdet under ledelse af amerikaneren Michael Garcia.

Fifa konkluderede selv efterfølgende, at der ikke havde været tegn på korruption i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaberne.

Det var Michael Garcia meget uenig i, og han valgte derfor at fratræde som uafhængig leder af undersøgelseskommissionen i Fifas etiske komité.

Fifa ventes på fredag at genvælge Sepp Blatter som præsident.

Den omstridte schweizer har siddet på posten siden 1998.

Fifa har indkaldt til pressemøde onsdag klokken 11 og vil ikke kommentere sagen før det tidspunkt.

/ritzau/

Dagens Gossip