Politi til håndværkere: Mærk jeres dyre værktøj

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer nu håndværkere til at mærke deres dyre værktøj, dels så man kan få det igen, hvis det bliver fundet, dels så politiet kan bevise, at det faktisk er stjålet.

Opfordringen kommer, efter at tysk politi flere gange har stoppet litauiske biler, der var proppet til randen med værktøj, som er stjålet fra danske håndværksfirmaer.

Senest blev der natten til tirsdag stoppet en varevogn med værktøj fra blandt andet Tjæreborg og Billund, og lige nu vides det, at over 500 stykker dyrt værktøj er opsnappet af tysk politi, skriver politiet i en pressemeddelelse.

For Udlændinge Kontrolafdelingen (UKA) hos Syd- og Sønderjyllands Politi er det et problem, at rigtig meget af værktøjet ikke er mærket af firmaerne.

Derfor er det for det første svært at bevise, at værktøjet er stjålet, og at litauerne derfor skal anholdes og udleveres til Danmark, og for det andet at få tyvene dømt og værktøjet leveret tilbage til de rette ejere.

Og det behøver ikke at være hverken dyrt eller besværligt for håndværkere og entreprenører at mærke værktøjet.

- Det kan være med deres telefonnummer eller firmalogo påmalet, en klat maling af en særlig farve eller deres navn indgraveret eller brændt ind i plast eller træ på værktøjet, siger efterforskningsleder i UKA Eskild Bossen i pressemeddelelsen.

Stort set alle de identificerede ting er stjålet fra firmabiler, der står parkeret ved de ansatte håndværkeres hjemmeadresser i villakvarterer rundt omkring.

Derfor appellerer politiet også til, at håndværksfirmaerne både tænker over, hvad de har i bilerne, og hvor de parkerer dem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip