Politi tilbageholder migrant-tog i flere timer i Rødby

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi tilbageholder et tog med et antal migranter i Rødby. Det skulle være ankommet til Københavns Hovedbanegård klokken 12.13.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver til Ritzau.

Toget skulle være ankommet fra Hamburg til Københavns Hovedbanegård, men har været forsinket på grund af politiets arbejde.

- Derfor afventer det (toget, red.), og de sidder jo heldigvis i gode sæder og under rimelige forhold. Når vores ressourcer, som er i brug mange steder, bliver ledige, så er det det næste, vi tager fat i.

- Vi er travlt optaget med en række personer, som befinder sig uden for visitationen, siger Kim Kliver.

På Københavns Hovedbanegård er der mødt et talstærkt opbud af danskere frem for at byde flygtningene velkommen med vand, tøj og mad.

De klapper og er glade, og de har taget skilte med, hvor der står "refugees welcome".

De kalder sig for "Venligboerne", og de fleste har ventet siden klokken 12, hvor toget oprindeligt skulle ankomme, og meldingen om, at toget måske slet ikke kommer, møder stor frustration hos de ventende.

- Det virker helt latterligt, at de ikke kan få lov til bare at komme over sundet. De vil jo ikke en gang være her i Danmark, siger Mathias Lysgaard, der til daglig studerer pædagogik på Københavns Universitet.

Selvom toget er tilbageholdt på ubestemt tid, vil han blive på Hovedbanegården lidt endnu.

- Jeg ved ikke, hvor længe jeg har tænkt mig at blive her. Jeg havde bare håbet, at der var nogen, der kunne hjælpes, siger han.

Frederikke Haubjerg er tovholder på projektet, og hun er ligeså frustreret.

- Det er ærgerligt. Nu må vi finde ud af, hvad vi så gør. Lige nu vil jeg bare gerne hjælpe nogle mennesker, der er på flugt, siger hun.

/ritzau/