Politi ved ikke, hvad der lå bag skudmassakre i USA

Politiet har fundet to geværer og to pistoler i San Bernardino i Californien under efterforskningen af en skudmassakre under en julefest. De er bragt ind i USA på legal vis.

Det er stadig helt uafklaret, hvad der var motivet bag skudmassakren, som kostede 14 mennesker livet og sårede 17 andre. Desuden er det par, som ifølge politiet begik massakren, blevet dræbt.

Parret - den 28-årige Syed Rizwan Farook og den 27-årige Tashfeen Malik havde inden skyderiet afleveret deres seks måneder gamle baby hos Farooks mor med en besked om, at de skulle til lægen.

Kort efter stormede parret, ifølge politiet, en fest for ansatte i San Bernardinos offentlige forvaltning. De skød og dræbte 14 og sårede 17 andre.

Efterfølgende blev parret dræbt under en skudveksling med politiet.

To af de fundne våben var købt af nogen, "der forbindes med denne efterforskning", mens køberen af de to øvrige våben ikke er en del af efterforskningen, siger en talskvinde for det føderale ATF, der blandt andet fører kontrol med skydevåben.

San Bernardinos politichef, Jarrod Burguan, fortæller, at der stadig mangler en forklaring på massenedskydningen, der er den værste i USA siden massakren på 20 små børn og seks voksne på en folkeskole i staten Connecticut for tre år siden.

- Vi har ikke noget motiv på dette tidspunkt, siger han.

Det morderiske par var klædt i camouflagetøj, da de onsdag stormede et socialcenter i Bernardino, hvor den 28-årige Farook arbejdede.

Men politiet har endnu ikke afklaret, om det var skærmydsler på arbejdspladsen, der fik parret til at gå amok, eller om det var et angreb, der var planlagt længe før.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip