Politi vil ansætte pædagoger i nyt forsøg

I et forsøg på at forhindre unge i at blive suget ind i bandemiljøer går Københavns Vestegns Politi nye veje.

Blandt andet vil politiet ansætte tre pædagoger eller andre med viden om arbejdet med unge og deres familier.

Til den forebyggende indsats udpeges 12 medarbejdere - seks uddannede politifolk, tre akademikere med analytisk kunnen samt tre med pædagogisk fagkundskab, oplyser politiinspektør Jørgen Harlev.

- Problemerne i det danske samfund kan ikke løses af politiet alene. Vi skal arbejde bredt for at komme videre, begrunder han det usædvanlige initiativ.

Rigspolitiet har bevilget 13,7 millioner kroner til projektet, som er politiets bidrag til en såkaldt partnerskabsaftale med tre kommuner, Ballerup, Gladsaxe og Herlev.

De pædagogiske stillinger bliver snart slået op. En ansættelse indebærer blandt andet, at de fremmede fugle i ordensmagtens rækker skal sikkerhedsgodkendes.

- Det kan være socialpædagoger, fritidskonsulenter eller akademikere med særlig pædagogisk indsigt, og som har viden om unge og etnicitet, siger politiinspektør Jørgen Harlev om de kommende medarbejdere.

- De skal sættes ind i en operativ enhed. Det er nyt for politiet, og det er noget, vi venter os rigtigt meget af, tilføjer han.

Politiets samarbejde med de tre kommuner vil blive meget tæt.

- Vi har en fælles interesse i at kunne sætte tryk på fra flere sider på samme tid, og vi får nogle hurtige beslutningsprocesser, siger politiinspektør Jørgen Harlev.

- Men vi går ikke på kompromis med de enkelte myndigheders kompetence, tilføjer han.

De i alt seks akademikere skal være med til at sikre, at initiativer ikke kun tages på baggrund af betjentenes mavefornemmelser - men på kvalificeret viden. Og samtidig skal akademikerne sørge for, at indsatsen evalueres og dokumenteres.

- Vi skal ikke bare have endnu et nyt projekt, siger Jørgen Harlev.

Projektet løber over to år. Formålet med den fælles aftale mellem politiet og de tre kommuner er at begrænse tilgangen til bandemiljøerne. Desuden skal trygheden øges.

Blandt andet skal de børn og unge, der er i særlig risiko for at blive rekrutteret til de kriminelle miljøer, udpeges.

Kommuner og politi har lovet hinanden, at de forskellige initiativer over for de unge og deres familier skal systematiseres og koordineres.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip