Politi vil stoppe værtshuschikane på Nørrebro med dialog

Dødstrusler, afpresning og brosten gennem ruderne.

En gruppe unge drenge med ind­van­drer­bag­grund har i løbet af den seneste tid terroriseret flere værtshusejere på Nørrebro med tilsyneladende alvorlig kriminalitet.

Ikke desto mindre satser politiet på at løse problemerne ved hjælp af simpel dialog, fortæller ledende politiinspektør Allan Nyring, efter at flere værtshusejere til Radio24syv har fortalt om deres frustration over situationen.

- Det er nogle utilpassede unge og en problematik, som vi også så sidste forår. Når foråret kommer, skal de ud og markere sig, og det går så ud over værtshusejerne, siger politiinspektøren.

- Vi er i god dialog med de unge mennesker og Københavns Kommune. Med den dialog regner vi med at få det bragt til ende. Sidste forår løste vi det på den måde, siger han.

Flere værtshusejere fortæller onsdag om konkrete oplevelser med de unge. Eksempelvis er en ejer af et værtshus efter eget udsagn blevet afkrævet 60.000 kroner i "beskyt­tel­ses­penge", ligesom en brosten fløj gennem en rude, mens beværtningen var åben.

Ledende politiinspektør Allan Nyring understreger da også, at gerningsmændene på ingen måde skal forvente at slippe ustraffet fra disse forbrydelser.

- Det er ganske alvorligt for de mennesker, der bliver udsat for det. Og det synes vi egentlig også, at kriminaliteten er. De forbrydelser, der er begået, efterforsker vi og strafforfølger i det omfang, vi overhovedet kan, siger han.

Over for Radio24syv kritiserer flere værtshusejere politiets arbejde. En af dem fortæller, at hun måtte vente i 20 minutter på, at betjentene nåede frem.

Hos Københavns Politi afviser Allan Nyring imidlertid den udlægning. Han forklarer, at værtshusejeren muligvis slog alarm til et privat vagtfirma.

- Men den konkrete melding får vi den pågældende aften først klokken 21.53. Vi er fremme tre minutter senere, siger politiinspektøren.

Helt generelt understreger han, at politiet tager værtshusejernes anmeldelser meget seriøst.

- Når de ringer, kommer vi så hurtigt, vi overhovedet kan.

/ritzau/

Dagens Gossip