Politibetjent gned sit underliv mod anholdt kvinde

40 dages ubetinget fængsel.

Sådan lyder dommen over en 52-årig betjent ved Retten i Roskilde torsdag.

Politimanden er dømt for blufærdighedskrænkelse og tjenestemisbrug, da han og en kvinde i begyndelsen af 20'erne mødte hinanden på politistationen.

Her førte den 52-årige kvinden ind i et lokale på stationen, hvor han kyssede hende på munden og derefter holdt hendes hænder fast på ryggen, mens han pressede sit underliv mod hendes bagdel.

Og det koster altså 40 dage bag tremmer, hvilket glæder sagens anklager, Lasse Biehl.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Det er en grov sag, når en borger går på politistationen og bliver misbrugt.

- Jeg er glad for, at dommeren lagde vægt på, at straffen ikke kunne gøres betinget, fordi der er tale om en politibetjent med betydelig autoritet, som udnyttede en sårbar borger, siger han til Ritzau.

Betjenten blev stort set dømt i overensstemmelse med anklageskriftet.

Dog blev han frifundet i en detalje i et af forholdene, da det ikke kunne bevises, at han gnubbede sig op ad kvindens bagdel med erigeret lem. Samtidig blev han frifundet for et forhold, der drejede sig om blufærdighedskrænkelse af kvinden med sms'er.

Den unge kvinde var yderligere blevet lovet særbehandling af betjenten. Hun henvendte sig i første omgang på stationen, fordi hun skulle generhverve sit kørekort.

Her stillede betjenten hende i udsigt, at hun nok skulle bestå køreprøven uanset hvad. Det var et tilfælde af forsøg på tjenestemisbrug, vurderede dommerne.

Anklager Lasse Biehl forventer, at dommen vil blive anket til landsretten, da det oftest er tilfældet i sager, hvor politimænd sidder på anklagebænken.

Den forurettede kvinde fik tildelt en erstatning for svig og smerte på 10.000 kroner.

Onsdag blev en anden politimand også idømt 40 dages fængsel. Dommen faldt i landsretten og blev givet for at have sladret om fortrolige oplysninger til en tatovør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip