Politibetjent påkørt af flugtbil

Politibetjenten havde forinden trukket sin tjenestepistol og affyret skud mod de formodede gerningsmænds flugtbil. Det lykkedes ham imidlertid ikke at standse vognen, og politiet eftersøger nu to personer.

Politiet modtog kort før klokken halv elleve mandag aften en anmeldelse om et tyveriforsøg på Vestre Hedevej i Roskilde.

En hundepatrulje blev sendt til stedet, og to personer blev set løbe derfra i retning mod Holbæk-motorvejen.

»En politihund blev sendt efter gerningsmændene og blev påkørt og dræbt på motorvejen af en bilist, som kørte i retning mod København,« skriver Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Politifolkene kom frem til motorvejen, hvor de to personer havde sat sig ind i en bil og ville køre fra stedet, oplyser politiet. En betjent forsøgte at standse bilen, men bilen kørte direkte mod ham. Betjenten trak sin pistol og skød mod bilen, som imidlertid fortsatte og ramte politimanden, hvorefter de formodede gerningsmænd forsvandt i retning mod København.

Politimanden er lettere tilskadekommen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke give signalement af hverken flugtbilen eller de to personer.

Eventuelle oplysninger i sagen kan gives på telefon 114 eller 4635 1448.

Politiklagemyndigheden undersøger nu politibetjentens anvendelse af tjenestevåben.

Det var natten til tirsdag ikke muligt for Berlingske Nyhedsbureau at få yderligere kommentarer fra Midt- og Vestsjællands Politi.

BNB

Dagens Gossip